Van twee naar één

Samen en wonen, zijn twee woorden die los van elkaar geen grote betekenis hebben, maar die twee als 1 woord betekend een hele boel. Samenwonen kan je met een vriendin, met je zus/broer of met je geliefde. Ik zal het hebben over het samenwonen met je geliefde, want ja wat komt er allemaal bij kijken, waar moet je rekening mee houden en wat is een absolute not doen!

Als je als stel hebben besloten om te gaan samenwonen, dan is vaak het eerste waar jullie het eens over moeten worden “Waar gaan we wonen”. Als jullie het daar over eens zijn is het begin al gemaakt, maar natuurlijk is dat niet het enige wat erbij komt kijken. Ik zal jullie een kijkje geven in mijn proces van “wat komt er kijken bij samenwonen”.

Het begon bij ons eigenlijk door de gezondheid van mijn vriend (hierover binnenkort meer), van een paar nachtjes slapen en ziekenhuisbezoeken, was het opeens de hele week en zo volgde er nog meer weken. Wel heeft hij in die tijd zijn eigen huisje aangehouden en stond hij niet officieel ingeschreven. Maar nu gaat het toch echt allemaal officieel gebeuren.

Begin januari heb ik een jongerenwoning toegewezen gekregen, een leuk klein appartementje van 40m2 en 2 slaapkamers. Begin maart hebben wij de sleutels gekregen, sindsdien woont mijn vriend officieel bij mij in. Vanwege het officiële gedeelte hebben er wat veranderingen plaatsgevonden ten opzichte van het lange “logeren”.

Alleen al meubels uitkiezen en de inrichting was een helse klus, want ja van twee naar één betelend ook dubbel zoveel spullen, maar ook twee totaal verschillende stijlen. Inmiddels wonen wij al wat maandjes samen, maar om ervoor te zorgen dat jouw samenwoon proces iets soepelere verloopt dan die van ons heb ik hieronder wat tips op een rijtje gezet voor je.

Tips voor als je gaat samenwonen:

• Maak gezamenlijk de keuze van waar jullie gaan wonen, weeg goed de voor- en nadelen af, zodat beiden partijen er volledig achter staan

• Bespreek de financiën, hiervoor kan het goed zijn om een gezamenlijke bank rekening te openen en alle vaste lasten daarvan af laten gaat (wij hebben gekozen voor de ING voor onze gezamenlijke rekening

• Loop beiden woningen na om te kijken wat er mee gaat naar jullie nieuwe huis, geef ook aan wat je absoluut wil meenemen. Hierin geld niet alleen de meubels, maar ook alle keuken en badkamer spullen.

• Wordt het samen eens over de inrichting en aanschaf van de meubels

• Zoek zoveel mogelijk uit, gooi weg wat niet gebruikt word en pak in wat mee moet naar de nieuwe woning

• Maak een verhuisschema, vermeld wanneer wat af moet zijn en zorg ervoor dat alles goed op schema loopt. Op deze manier weten jullie waar en wanneer jullie ergens aan toe zijn.

Tuurlijk doet iedereen het uiteindelijk op zijn of haar eigen manier, dus heb je nog goede tips hoor ik ze graag!

2 gedachten over “Van twee naar één

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s