Breng het verleden naar de toekomst

Een aantal weken geleden heb ik contact gehad met iemand die werkzaam is bij Fotofabriek, dat is een website waar je diverse foto’s kan laten uitwerken door middel van hun producten. Zo kan je kiezen voor een simpele kaart of afgedrukte foto’s, maar ook voor een zelfgemaakte kalender of zelfs agenda. Ze hebben een breed assortiment van wanddecoraties tot aan cadeaus met een persoonlijke foto touch. Het mooie van de Fotofabriek is dat er zoveel keuze is dat er voor iedereen wel wat leuks tussen zit. Als je gek bent op foto’s maken of houdt van gebeurtenissen in je leven vast te leggen dan raad ik je aan zeker een kijkje te gaan nemen. Je kan namelijk ook een fotoboek zelf maken en helemaal indelen zoals jij zelf, je kan zelfs kiezen hoe de cover uit moet komen te zien. Als je de cover hebt gekozen kan je ook kiezen tussen de grootes en of je je fotoboek staand of liggend wil, doordat je dit zelf helemaal kan invullen kan je van A tot Z je mooiste herinneringen helemaal op jouw manier laten vastleggen.

Ik was dan erg blij verrast toen ik de mail binnen kreeg en een setje retroprints foto’s mocht bestellen. Een retroprint geeft een beetje een ouderwetse touch waardoor het echte foto’s van deze tijd zijn maar in een vintage jasje gestoken, dit komt door het witte frame om de foto heen. Je kan kiezen uit verschillende soort retroprints, zo heb je de deluxe versie, die zijn wat groter en van steviger kwaliteit, maar je hebt ook een waaier van de retroprints, dan zitten je gekozen foto’s aan elkaar door middel van een schroefje, hierdoor lijkt het net een waaier. Via de online editor kan je je beste foto’s uploaden en bewerken met een filter, stickers of zelfs een tekst.

Zelf heb ik gekozen voor de simpele versie van de retroprints, ik wilde geen te grote, omdat ik zelf een fotoboek wil maken waar ik zelf de foto’s in plak. Wat is nou leuker dan zelf lekker creatief bezig zijn en een fotoboek maken op de ouderwetse manier helemaal gehuld in de vintage stijl, maar dan met foto’s van de moderne tijd? Het eind resultaat zal nog wel even wachten omdat ik nog lang niet alle foto’s heb die ik wil toevoegen aan het fotoboek, maar het begin is er. Ik ben zeker fan van de Fotofabriek geworden na de retroprints binnen te hebben gekregen.

Al vanaf jonge leeftijd wilde ik een polaroid camera, maar als je een goede polaroid camera wil dan zijn ze best prijzig en als het de camera zelf niet is dan is wel het fotopapier die je ervoor nodig hebt. Ik heb daarom in het verleden een HP Sprocket aangeschaft om toch zo het polaroid gevoel te krijgen, maar daar miste ik het witte frame erom heen. Nu kan ik zelf kiezen welke foto’s ik wil in vintage stijl en die bestellen via Fotofabriek helemaal net zoals de ouderwetse polaroids foto’s. Het voordeel van het witte frame bij de retroprints is dat je daar nog ruimte hebt voor iets erop te schrijven, bv. een persoonlijke boodschap voor iemand.

Van wat voor soort foto’s houden jullie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s