Een jaar na mijn behandeling ter preventie van baarmoederhalskanker

Begin 2019 stond mijn leven voor eventjes helemaal op zijn kop, nadat ik de uitslag van mijn uitstrijkje kreeg. Klik hier, om te lezen hoe ik dat allemaal heb ervaren. Nu een jaar later ben ik er totaal niet meer mee bezig en ik hoef dan ook pas volgend jaar mei weer terug voor een uitstrijkje gelukkig. Maar toch wil ik even terugblikken hoe dat allemaal geweest is.

Ik dacht er altijd veel te luchtig over ah joh uitstrijkje zit vast wel goed, dat overkomt mij toch niet en meer van dat soort gedachtes. Helaas is de waarheid anders, het kan iedereen overkomen of je nou gezond of ongezond leeft. Ik raad dan ook zeker iedereen vanaf een jaar of 20 aan om een uitstrijkje te laten doen. Liever iets te vroeg er bij zijn dan te laat denk ik dan maar.

Een half jaar na mijn behandeling kreeg ik een herhaal uitstrijkje ook dat ging wederom gepaard met veel stress, desondanks ben ik blij hoe alles gelopen is en ik nu een jaar verder weer helemaal schoon ben en pas over een jaar terug hoef voor een nieuw uitstrijkje. In die tijd heb ik echt geleerd wie mijn vrienden en familie zijn. Het was geen makkelijke tijd maar had gelukkig steun van de mensen om mij heen en ben er na een aantal weken herstel goed weer bovenop gekomen. Mocht je nu in hetzelfde schuitje zitten raad ik je aan erover te praten en niet alles te gaan opkroppen, dat werkt alleen maar nadelig voor jezelf.

Zijn er meer meiden die hier ervaring mee hebben gehad?

Fotobron: Resplash

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s