Mijn strijd tegen de kilo’s – week 13

Nog steeds ben ik hard bezig met afvallen en ben ik er nu wel achter wat wel werkt en wat niet werkt als eetpatroon. Toch ondanks dat ik dat weet blijft het wekelijks een strijd, een strijd met mezelf om niet terug te vallen in mijn oude vertrouwde patroon en een strijd met de verleidingen om mij heen. Overal waar ik kom wordt er groot gepromoot met slecht eten, snoep, chips of chocola zijn de grootste boosdoeners vaak, maar eerlijk gezegd is dat niet eens mijn valkuil. Mijn voornamelijkste valkuil is te druk bezig zijn en zodoende geen tijd te hebben om te koken, waardoor de keuze snel gemaakt is, wat makkelijks in elkaar flansen (wat vaak ongezond is) of iets bestellen (wat nog vaker ongezond is). Nu kan ik zeggen dat het bestellen niet meer gebeurd, althans minder vaak, misschien nu nog eens in de maand in plaats van wekelijks, maar dat snel iets in elkaar flansen daar ga ik nog wel eens de fout in. Niet omdat het heel ongezond is, maar wel omdat ik dan vergeet op de koolhydraten te letten en maar snel wat maak.

Daarom ga ik mij de aankomende week focussen op de koolhydraten en een dag van te voren al invullen wat ik ga koken, aangezien mijn planning al voor de hele week is ingevuld. Onze vriezer is goed gevuld en de koelkast ook dus ruim voldoende gezonde keuzes om te maken, nu alleen nog bedenken wat te maken van al die ingrediënten samen. Ik heb diverse koolhydraatarme kookboeken en volg ook verschillende Instagram accounts, die ga ik allemaal maar is even goed doorspitten. Tevens ga ik op zoek wat ik kan eten als ontbijt en lunch, dat zijn eigenlijk wel de twee moeilijkste gerechten als het gaat om koolhydraatarm. Afgelopen week heb ik een aantal keer een flinke wandeling gemaakt, om op die manier wat meer beweging in mijn dagelijks leven toe te voegen. Waar ik in het begin na een flinke wandeling nog last van mijn rug kreeg is dat nu helemaal weg en vind ik het heerlijk om een wandeling te maken.

Helaas ben ik deze week qua gewicht niks afgevallen, maar weet wel waar ik mijn focus op moet leggen, tevens dat ik meer moet bewegen dan alleen opletten qua eten. Na deze week begint mijn vriend met zijn nieuwe baan, dus een mooi begin om regelmaat in alles te krijgen. Vaste tijden slapen, vaste tijden wakker worden, maar ook vaste tijden eten en vaste dagen wat aan beweging doen. Hopelijk mogen de sportscholen snel weer open dan kan ik weer lekker losgaan.

Hoe gaat jullie het afvallen af?

Fotobron: Resplash

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s